Meggyes-diós rácsos
2014.06.07 22:55Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk vanillincukor
- 100 g vaj
- 75 g porcukor
- 1 tojás
- 75 g tejföl
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt lecsöpögtetve, leve felfogva
- 80 g cukor
- 40 g keményítő vagy liszt
- 70 g cukor
- 130 g darált dió
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.
2. A töltelékhez a megy felfogott levét keverjük el a 80 g cukorral és főzzük össze a keményítővel / liszttel, majd forgassuk bele a meggyet. Tegyük hideg helyre, hogy kihűljön. A diót forgassuk el a 70 g cukorral.
3. Egy kb 30 cm x 35 cm-es tepsibe nyújtsuk ki a tészta kétharmadát, majd osszuk el rajta a meggyet. Egyenletesen szórjuk meg a dióval, majd a maradék tésztából sodorjunk vagy vágjunk csíkokat és átlósan rácsozzuk be a tetejét. Kenjük meg a rácsokat tojással.
4. Toljuk 175 fokos sütőbe és süssük 40 percig. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Jó étvágyat kívánok!
———
Vissza