Meggyes-diós rácsos

2014.06.07 22:55

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk vanillincukor
  • 100 g vaj
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás
  • 75 g tejföl

Töltelék:

  • 1 üveg meggybefőtt lecsöpögtetve, leve felfogva
  • 80 g cukor
  • 40 g keményítő vagy liszt
  • 70 g cukor
  • 130 g darált dió

Kenéshez:

  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.

2. A töltelékhez a megy felfogott levét keverjük el a 80 g cukorral és főzzük össze a keményítővel / liszttel, majd forgassuk bele a meggyet. Tegyük hideg helyre, hogy kihűljön. A diót forgassuk el a 70 g cukorral.

3. Egy kb 30 cm x 35 cm-es tepsibe nyújtsuk ki a tészta kétharmadát, majd osszuk el rajta a meggyet. Egyenletesen szórjuk meg a dióval,  majd a maradék tésztából sodorjunk vagy vágjunk csíkokat és átlósan rácsozzuk be a tetejét. Kenjük meg a rácsokat tojással.

4. Toljuk 175 fokos sütőbe és süssük 40 percig. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Jó étvágyat kívánok!

Vissza