Epres virágok
2014.03.09 15:47Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 2 tk vanillincukor
- 4-6 ek hidegvíz
Összeragasztáshoz:
- 10 dkg eperlekvár
Szóráshoz:
- 5-7 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, de a vízből csak apránként tegyünk hozzá, ne legyen túl lágy a tészta. Csomagoljuk folpackba és tegyük a mélyhűtőbe 20 percre. Ha jól lehűlt, nyújtsuk ki kb fél cm vastagra és szaggassuk ki. Süssük 175 fokon kb 8-10 percig.
2. A lekvárral ragasszuk össze őket és hintsük meg a porcukorral. Így is fogyasztható, de ha félretesszük pár órára akkor megszívja a nedvességet a tészta a lekvárból és megpuhul kicsit.
———
Vissza