Epres virágok

2014.03.09 15:47

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 tk vanillincukor
  • 4-6 ek hidegvíz

Összeragasztáshoz:

  • 10 dkg eperlekvár

Szóráshoz:

  • 5-7 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, de a vízből csak apránként tegyünk hozzá, ne legyen túl lágy a tészta. Csomagoljuk folpackba és tegyük a mélyhűtőbe 20 percre. Ha jól lehűlt, nyújtsuk ki kb fél cm vastagra és szaggassuk ki. Süssük 175 fokon kb 8-10 percig. 

2. A lekvárral ragasszuk össze őket és hintsük meg a porcukorral. Így is fogyasztható, de ha félretesszük pár órára akkor megszívja a nedvességet a tészta a lekvárból és megpuhul kicsit.

Vissza