A sütemények tárolása
2013.10.29 19:24Kelt tészta, leveles tészta
Csak frissen jó igazán. Sütőben átmelegíthető- ha nincs rajzuk máz- bár veszít a minőségéből.
Aprósütemények
Tegyük dobozba, vagy csomagoljuk be őket. Könnyen elkerülhető, hogy a sütemények összeragadjanak ha egymásra tesszük őket:zsírpapírt kell a sorok közé tenni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Ropogós aprósütemények: tegyük jól záródó fémdobozba.
Habcsók
Üveg vagy porcelán tárolóedényben friss marad. Célszerű a különböző fajtákat nem együtt tárolni, nehogy átvegyék egymás aromáját.
Száraz, hűvös helyen tároljuk különben megpuhul.
Gyúrt tészta
A nyers gyúrt vagy omlós tészta műanyag fóliába csomagolva több napig is eltartható hűtőben (nem fagyasztóban). Felhasználás előtt fél órával kell kivenni a hűtőből.
———
Vissza