A sütemények tárolása

2013.10.29 19:24

Kelt tészta, leveles tészta

Csak frissen jó igazán. Sütőben átmelegíthető- ha nincs rajzuk máz- bár veszít a minőségéből.

 

Aprósütemények

Tegyük dobozba, vagy csomagoljuk be őket. Könnyen elkerülhető, hogy a sütemények összeragadjanak ha egymásra tesszük őket:zsírpapírt kell a sorok közé tenni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Ropogós aprósütemények: tegyük jól záródó fémdobozba.

 

Habcsók

Üveg vagy porcelán tárolóedényben friss marad. Célszerű a különböző fajtákat nem együtt tárolni, nehogy átvegyék egymás aromáját. 

Száraz, hűvös helyen tároljuk különben megpuhul.

 

Gyúrt tészta

A nyers gyúrt vagy omlós tészta műanyag fóliába csomagolva több napig is eltartható hűtőben (nem fagyasztóban). Felhasználás előtt fél órával kell kivenni a hűtőből.

Vissza