Kisokos
Kisokos
Sütéshez szükséges eszközök
2013.11.23 15:57
Alumínium formák
Az alumínium korrózióálló fém, hővezető képessége kiváló. Az alumínium formák mindenfajta tűzhelyen illetve sütőben használhatók.
Fekete sütőlakkal bevont formák
Különösen jó hővezetők, jól tisztíthatóak és savállóak. Elektromos és keringetett levegőjű sütőkhöz ideális,...
———
Terítéken az egészség!
2013.11.14 16:33
GYÓGYÍTÓ ÉLELMISZEREK
Áfonya
Mit is eszünk?
Rengeteg antioxidánst. Az áfonyában jóval több van ezekből a rák, a szív-ér rendszeri bajok, a látásproblémák, a memóriazavar, és egyéb betegségek megelőzésében hasznos vegyületekből, mint más, gyakrabban fogyasztott gyümölcsökben vagy...
———
DÍSZÍTÉS
2013.10.29 19:40
Cukormáz
Az átszitált porcukrot annyi folyadékkal (rum,víz,tea,likőr,gyümölcslé,szörp stb) keverjük ki, hogy sűrűn folyós massza legyen. Színezzük ételfestékkel,szörppel vagy ízesítsük neszkávéval, kakaóval, aromával (citrom,mandula,rum stb). A mázat elkészülte után azonnal fel kell vinni a sütire...
———
A sütemények tárolása
2013.10.29 19:24
Kelt tészta, leveles tészta
Csak frissen jó igazán. Sütőben átmelegíthető- ha nincs rajzuk máz- bár veszít a minőségéből.
Aprósütemények
Tegyük dobozba, vagy csomagoljuk be őket. Könnyen elkerülhető, hogy a sütemények összeragadjanak ha egymásra tesszük őket:zsírpapírt kell a sorok közé...
———
Zselatin Iskola
2013.10.29 18:55
Zselatint fehér és piros változatban, őrölve vagy lapzselatin formájában kapni a boltokban.
Utóbbi előnye, hogy könnyebben adagolható.
A felhasznált zselatin mennyisége a zselírozandó massza mennyiségétől függ. Aranyszabály: 500ml folyadékhoz (fél liter)
6 lap illetve 1 tasak őrölt zselatin...
———
Jó tanácsok
2013.10.25 10:59
Mandulahámozás
Tegyük a mandulát forró vízbe, és forraljuk 2-3 percig. Ezután leszűrjük, és ha meghűlt, csak kinyomjuk a héjából. Lecsöpögtetjük és hagyjuk megszáradni.Ezután felhasználhatjuk.
Csonthéjasok pirítása
A csonthéjasokat (dió, mandula, kesudió, mogyoró stb.) és kókuszreszeléket száraz...
———