Kisokos

Képgaléria: Kisokos

/album/kepgaleria-kisokos/sam-2256-jpg/ /album/kepgaleria-kisokos/sam-2257-jpg/ /album/kepgaleria-kisokos/sam-2261-jpg/ /album/kepgaleria-kisokos/sam-2263-jpg/

Kisokos

Sütéshez szükséges eszközök

2013.11.23 15:57
Alumínium formák Az alumínium korrózióálló fém, hővezető képessége kiváló. Az alumínium formák mindenfajta tűzhelyen illetve sütőben használhatók.  Fekete sütőlakkal bevont formák Különösen jó hővezetők, jól tisztíthatóak és savállóak. Elektromos és keringetett levegőjű sütőkhöz ideális,...

Terítéken az egészség!

2013.11.14 16:33
GYÓGYÍTÓ ÉLELMISZEREK   Áfonya Mit is eszünk? Rengeteg antioxidánst. Az áfonyában jóval több van ezekből a rák, a szív-ér rendszeri bajok, a látásproblémák, a memóriazavar, és egyéb betegségek megelőzésében hasznos vegyületekből, mint más, gyakrabban fogyasztott gyümölcsökben vagy...

DÍSZÍTÉS

2013.10.29 19:40
Cukormáz Az átszitált porcukrot annyi folyadékkal (rum,víz,tea,likőr,gyümölcslé,szörp stb) keverjük ki, hogy sűrűn folyós massza legyen. Színezzük ételfestékkel,szörppel vagy ízesítsük neszkávéval, kakaóval, aromával (citrom,mandula,rum stb). A mázat elkészülte után azonnal fel kell vinni a sütire...

A sütemények tárolása

2013.10.29 19:24
Kelt tészta, leveles tészta Csak frissen jó igazán. Sütőben átmelegíthető- ha nincs rajzuk máz- bár veszít a minőségéből.   Aprósütemények Tegyük dobozba, vagy csomagoljuk be őket. Könnyen elkerülhető, hogy a sütemények összeragadjanak ha egymásra tesszük őket:zsírpapírt kell a sorok közé...

Zselatin Iskola

2013.10.29 18:55
Zselatint fehér és piros változatban, őrölve vagy lapzselatin formájában kapni a boltokban. Utóbbi előnye, hogy könnyebben adagolható.   A felhasznált zselatin mennyisége a zselírozandó massza mennyiségétől függ. Aranyszabály: 500ml folyadékhoz (fél liter) 6 lap illetve 1 tasak őrölt zselatin...

Jó tanácsok

2013.10.25 10:59
Mandulahámozás Tegyük a mandulát forró vízbe, és forraljuk 2-3 percig. Ezután leszűrjük, és ha meghűlt, csak kinyomjuk a héjából. Lecsöpögtetjük és hagyjuk megszáradni.Ezután felhasználhatjuk. Csonthéjasok pirítása A csonthéjasokat (dió, mandula, kesudió, mogyoró stb.) és kókuszreszeléket száraz...