Szilvás linzertorta
2014.06.02 13:50Hozzávalók: (egy 32 cm-es tortaformához)
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk vanillincukor
- 70 g porcukor
- 1 ek tejföl
- 125 g vaj
Krém:
- 3 tojás fehérje
- 50 g cukor
- 3 tojás sárgája
- 50 g liszt
- 85 g porcukor
- 100 g tejföl
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanillincukor
- 300 g cikkekre vágott szilva
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd tegyük mélyhűtőbe.
2. A 3 tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd szórjuk rá a cukrot és verjük tovább amíg szép fényes nem lesz a hab. Tegyük félre.
3. A tojás sárgákat keverjük simára a tejföllel, porcukorral, vanillinnel, fahéjjal és liszttel. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
4. A jól lehűlt tésztát nyújtsuk ki és béleljük ki vele a tortaforma alját. A tésztát úgy osszuk, hogy legyen egy kb 2-3 cm-es pereme a forma oldalán. Ezután toljuk 175 fokos sütőbe és 10 perc alatt süssük elő.
5. Az elősütött tésztára ezután simítsuk rá a fahéjas habot, majd rakjuk rá a szilvát. Toljuk vissza 35 percre a sütőbe. Porcukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
———
Vissza