Szilvás linzertorta

2014.06.02 13:50

Hozzávalók: (egy 32 cm-es tortaformához)

  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk vanillincukor
  • 70 g porcukor
  • 1 ek tejföl
  • 125 g vaj

Krém:

  • 3 tojás fehérje
  • 50 g cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 50 g liszt
  • 85 g porcukor
  • 100 g tejföl
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vanillincukor
  • 300 g cikkekre vágott szilva

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd tegyük mélyhűtőbe.

2. A 3 tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd szórjuk rá a cukrot és verjük tovább amíg szép fényes nem lesz a hab. Tegyük félre. 

3. A tojás sárgákat keverjük simára a tejföllel, porcukorral, vanillinnel, fahéjjal és liszttel. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.

4. A jól lehűlt tésztát nyújtsuk ki és béleljük ki vele a tortaforma alját. A tésztát úgy osszuk, hogy legyen egy kb 2-3 cm-es pereme a forma oldalán. Ezután toljuk 175 fokos sütőbe és 10 perc alatt süssük elő.

5. Az elősütött tésztára ezután simítsuk rá a fahéjas habot, majd rakjuk rá a szilvát. Toljuk vissza 35 percre a sütőbe. Porcukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Vissza