Sakktábla

2014.03.04 20:20

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 200 g vaj
  • 200 g liszt
  • 6 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk vanillincukor
  • 15 g kakaó

Krém:

  • 150 g vaj
  • 100 g natúr krémsajt
  • 160 g porcukor
  • 30 g kakaó

Tetejére:

  • 100 g vaj
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés:

1. A vajat keverjük krémesre a cukorral, majd egyenként a tojásokkal. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vanillincukrot, és a felét simítsuk egy sütőpapírral bélelt kb 35 x 25 cm-es tepsibe. Süssük 180 fokon kb 20 percig. Végezzünk tűpróbát. A maradék tésztába keverjük bele a kakaót és süssük meg ugyan úgy ahogyan a világos tésztát. 

2. A krémhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a kakaót. Keverjük krémesre. Tegyük hűtőbe felhasználásig.

3. A kihűlt tésztákat vágjuk fel egyforma csíkokra. Ezután a krémmel ragasszuk össze őket: első réteg: 1 kakaós, 1 világos, 1 kakaós. A második réteg: 1 világos, 1 kakaós, 1 világos. Harmadik réteg: 1 kakaós, 1 világos, 1 kakaós. Így egy rúd süti 9 csíkból áll, a tésztából 2 rúd süteményt tudunk készíteni. Készíthetjük 12 csíkból is. 

4. A maradék krémet kenjük a tetejére a sütinek és tegyük 1 órára hűtőbe. Ezután olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, és vonjuk be vele a rudakat. Ha megdermedt, szeleteljük és tálaljuk.

Vissza