Sakktábla
2014.03.04 20:20Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 200 g vaj
- 200 g liszt
- 6 tojás
- 2 tk sütőpor
- 2 tk vanillincukor
- 15 g kakaó
Krém:
- 150 g vaj
- 100 g natúr krémsajt
- 160 g porcukor
- 30 g kakaó
Tetejére:
- 100 g vaj
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
1. A vajat keverjük krémesre a cukorral, majd egyenként a tojásokkal. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vanillincukrot, és a felét simítsuk egy sütőpapírral bélelt kb 35 x 25 cm-es tepsibe. Süssük 180 fokon kb 20 percig. Végezzünk tűpróbát. A maradék tésztába keverjük bele a kakaót és süssük meg ugyan úgy ahogyan a világos tésztát.
2. A krémhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a kakaót. Keverjük krémesre. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
3. A kihűlt tésztákat vágjuk fel egyforma csíkokra. Ezután a krémmel ragasszuk össze őket: első réteg: 1 kakaós, 1 világos, 1 kakaós. A második réteg: 1 világos, 1 kakaós, 1 világos. Harmadik réteg: 1 kakaós, 1 világos, 1 kakaós. Így egy rúd süti 9 csíkból áll, a tésztából 2 rúd süteményt tudunk készíteni. Készíthetjük 12 csíkból is.
4. A maradék krémet kenjük a tetejére a sütinek és tegyük 1 órára hűtőbe. Ezután olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, és vonjuk be vele a rudakat. Ha megdermedt, szeleteljük és tálaljuk.
———
Vissza