Őszibarack
2014.08.13 16:17Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 175 g tejföl
- 125 g porcukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tojás
Töltelék:
- 10 g kakaópor
- 2 ek. baracklekvár
- 5 ml rumaroma
- 50 g daráltkeksz
- 50 g vaj
- 125 g porcukor
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kicsit ragacsos tészta lesz, de így jó! Lisztes kézzel formázzunk belőle 30 golyót, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakolva, 180 fokos sütőben süssük 25-30 percig őket.
2. A töltelék hozzávalóit keverjük simára. A golyókat vágjuk ketté vízszintesen, majd kaparjuk ki a belsejüket. Keverjük a töltelékbe.
3. Töltsük nyomózsákba a tölteléket, majd töltsük meg a golyókat és tegyük vissza rájuk a tetejüket. Ötlet:lekenhetjük rummal a "barackokat" amitől szép színt kapnak.
———
Vissza