Őszibarack

2014.08.13 16:17

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 175 g tejföl
  • 125 g porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 10 g kakaópor
  • 2 ek. baracklekvár
  • 5 ml rumaroma
  • 50 g daráltkeksz 
  • 50 g vaj
  • 125 g porcukor

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kicsit ragacsos tészta lesz, de így jó! Lisztes kézzel formázzunk belőle 30 golyót, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakolva, 180 fokos sütőben süssük 25-30 percig őket.

2. A töltelék hozzávalóit keverjük simára. A golyókat vágjuk ketté vízszintesen, majd kaparjuk ki a belsejüket. Keverjük a töltelékbe. 

3. Töltsük nyomózsákba a tölteléket, majd töltsük meg a golyókat és tegyük vissza rájuk a tetejüket. Ötlet:lekenhetjük rummal a "barackokat" amitől szép színt kapnak.

Vissza