Nutella
2014.12.02 13:25HÁZI NUTELLA
Egy ellenállhatatlan édesség, tökéletes palacsintával, sütivel, gyümölccsel, tortakrémnek is, vagy csak magában elkanalazgatni :)
Hozzávalók:
- 200 g törökmogyoró vagy készen kapható natúr mogyorópaszta
- 100 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 120 g porcukor
- 50 g kakaópor
- 40 g vaj
Elkészítés:
1. A mogyorót pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. Dörzsöljük le egy tiszta konyharuhával a haját, majd tegyük darálógépbe a vajjal együtt. Addig keverjük, amíg krémes nem lesz.
2. A csokoládékat olvasszuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük a mogyoróhoz. Addig keverjük amíg szép egységes massza nem lesz belőle. Ha kicsit darabos lett, az sem baj.
3. Készen is vagyunk! Töltsük üvegbe. Hűtőben kb. 1 hétig eláll, de szerintem 3-4 nap alatt elfogy :)
———
Vissza