Nutella

2014.12.02 13:25

HÁZI NUTELLA

Egy ellenállhatatlan édesség, tökéletes palacsintával, sütivel, gyümölccsel, tortakrémnek is, vagy csak magában elkanalazgatni :)

Hozzávalók:

  • 200 g törökmogyoró vagy készen kapható natúr mogyorópaszta
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 120 g porcukor
  • 50 g kakaópor
  • 40 g vaj

Elkészítés:

1. A mogyorót pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. Dörzsöljük le egy tiszta konyharuhával a haját, majd tegyük darálógépbe a vajjal együtt. Addig keverjük, amíg krémes nem lesz. 

2. A csokoládékat olvasszuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük a mogyoróhoz. Addig keverjük amíg szép egységes massza nem lesz belőle. Ha kicsit darabos lett, az sem baj. 

3. Készen is vagyunk! Töltsük üvegbe. Hűtőben kb. 1 hétig eláll, de szerintem 3-4 nap alatt elfogy :)

Vissza