Mogyorókrémes banános torta
2013.10.24 22:07Hozzávalók:
- 6 tojás
- 9 ek. liszt
- 7 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 tk vanillincukor
Krém:
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg mogyorókrém
- 15 dkg vaj
- 3 banán
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy tálban jól kikeverjük.
- Elsimítjuk egy tortaformában amelyet sütőpapírral bélelünk és sütőbe toljuk, megsütjük.
- 180fok / 40-45 perc, végezzünk tűpróbát. Ha még ragad toljuk vissza pár percre.
- Ha megsült vegyük ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk teljesen kihűlni,
- A krémhez a vajat ki kell keverni a cukorral, majd belekeverni a mogyorókrémet.
- A banánokat karikázzuk fel.
- Vágjuk ketté a tortalapot, majd vonjuk be egy adag krémmel és pakoljuk meg banánkarikákkal. Fedjük be és a maradék krémet töltsük csillagcsöves nyomózsákba és vonjuk be a tortát ízlés szerint, majd pakoljuk meg a megmaradt banánkarikákkal.
———
Vissza