Mogyorókrémes banános torta

2013.10.24 22:07

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 9 ek. liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 tk vanillincukor

Krém:

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg mogyorókrém
  • 15 dkg vaj
  • 3 banán

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól kikeverjük.
  2. Elsimítjuk egy tortaformában amelyet sütőpapírral bélelünk és sütőbe toljuk, megsütjük.
  3. 180fok / 40-45 perc, végezzünk tűpróbát. Ha még ragad toljuk vissza pár percre.
  4. Ha megsült vegyük ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk teljesen kihűlni,
  5. A krémhez a vajat ki kell keverni a cukorral, majd belekeverni a mogyorókrémet.
  6. A banánokat karikázzuk fel.
  7. Vágjuk ketté a tortalapot, majd vonjuk be egy adag krémmel és pakoljuk meg banánkarikákkal. Fedjük be és a maradék krémet töltsük csillagcsöves nyomózsákba és vonjuk be a tortát ízlés szerint, majd pakoljuk meg a megmaradt banánkarikákkal.
Vissza