Meggyes táskák

2013.10.24 21:44

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 15 dkg cukor + 1 tk cukor az élesztő futtatásához
  • 5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 12 dkg cukor

Elkészítés:

  1. Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl tejben amibe 1 tk cukrot teszünk. A tej legyen kellemes meleg, kb 35fok. 10 perc alatt szépen felfut.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a vajat. 
  3. Apránként belekeverjük a tejet miközben gyúrjuk, Lágy tésztát kell kapjunk.
  4. Letakarva a tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  5. A meggyet lecsöpögtetjük és levét felfogjuk. 
  6. A pudingot elkeverjük a cukorral és a meggy levében megfőzzük. Hozzákeverjük a meggyet, hűlni hagyjuk.
  7. A tésztát lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk, majd kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe kanalazunk a töltelékből és a két ellentétes oldalát összecsípjük a tésztának, így batyukat kapunk. 
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojással és megsütjük. 180fok / 20-25 perc
  9. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Vissza