Meggyes táskák
2013.10.24 21:44Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 élesztő
- 3 dl langyos tej
- 15 dkg cukor + 1 tk cukor az élesztő futtatásához
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 12 dkg cukor
Elkészítés:
- Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl tejben amibe 1 tk cukrot teszünk. A tej legyen kellemes meleg, kb 35fok. 10 perc alatt szépen felfut.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a vajat.
- Apránként belekeverjük a tejet miközben gyúrjuk, Lágy tésztát kell kapjunk.
- Letakarva a tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
- A meggyet lecsöpögtetjük és levét felfogjuk.
- A pudingot elkeverjük a cukorral és a meggy levében megfőzzük. Hozzákeverjük a meggyet, hűlni hagyjuk.
- A tésztát lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk, majd kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe kanalazunk a töltelékből és a két ellentétes oldalát összecsípjük a tésztának, így batyukat kapunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojással és megsütjük. 180fok / 20-25 perc
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
———
Vissza