Mascarponés epres szelet
2013.10.24 22:37Hozzávalók:
- 3 tojás
- 5 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 5 ek cukor
- fél dl olaj
- 1 tk vanillincukor
Ez a tészta kisebb tepsire való, kb 35x30 cm-re.
Tetejére:
- 500g mascarpone
- 2ek eperlekvár
- 35 dkg porcukor
- 1 citrom
- 500 g málna és eper vegyesen (kivit is lehet még hozzá tenni)
Elkészítés:
- A tésztát jól elkeverjük és beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kicsit eloszlatjuk.
- 180fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, vissza borítjuk a tepsibe, lehúzzuk a papírt róla és még forrón megkenjük a lekvárral.
- A mascarponét kikeverjük a cukorral és a citrom levével és lereszelt héjjával, majd a kihűlt tésztára simítjuk.Tetejét megpakoljuk a gyümölcsökkel és már fogyaszthatjuk is.
———
Vissza