Mascarponés epres szelet

2013.10.24 22:37

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek cukor
  • fél dl olaj
  • 1 tk vanillincukor

Ez a tészta kisebb tepsire való, kb 35x30 cm-re.

Tetejére:

  • 500g mascarpone
  • 2ek eperlekvár
  • 35 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 500 g málna és eper vegyesen (kivit is lehet még hozzá tenni)

Elkészítés:

  1. A tésztát jól elkeverjük és beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kicsit eloszlatjuk.
  2. 180fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, vissza borítjuk a tepsibe, lehúzzuk a papírt róla és még forrón megkenjük a lekvárral.
  3. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a citrom levével és lereszelt héjjával, majd a kihűlt tésztára simítjuk.Tetejét megpakoljuk a gyümölcsökkel és már fogyaszthatjuk is.
Vissza