Mandula
2014.09.29 14:56Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g darált mandula
- 1 tk sütőpor
- 90 g porcukor
- 6 tk mandulaaroma
- 1 tk fahéj
- 1 tk kakaópor
- 150 g vaj
- 1 tojás sárgája
Krém:
- 100 g vaj
- 50 g krémsajt
- 8 tk mandulaaroma
- 100 g porcukor
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük minimum 2 órára hűtőbe. Az sem baj ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni a tésztát.
2. A tésztából formáljunk kis csepp alakú sütiket, majd rakosgassuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 3-4 cm-re őket. Toljuk 190 fokos sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre őket.
3. A krémet keverjük simára, majd ragasztgassuk össze vele a kihűlt sütiket. Tároljuk hűtőben. Azonnal fogyasztható, de pár óra pihentetés után kicsit megpuhulnak és jobban összeérnek.
———
Vissza