Mandula

2014.09.29 14:56

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 100 g darált mandula
  • 1 tk sütőpor
  • 90 g porcukor
  • 6 tk mandulaaroma
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk kakaópor
  • 150 g vaj
  • 1 tojás sárgája

Krém:

  • 100 g vaj
  • 50 g krémsajt
  • 8 tk mandulaaroma
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük minimum 2 órára hűtőbe. Az sem baj ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni a tésztát.

2. A tésztából formáljunk kis csepp alakú sütiket, majd rakosgassuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 3-4 cm-re őket. Toljuk 190 fokos sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre őket. 

3. A krémet keverjük simára, majd ragasztgassuk össze vele a kihűlt sütiket. Tároljuk hűtőben. Azonnal fogyasztható, de pár óra pihentetés után kicsit megpuhulnak és jobban összeérnek. 

Vissza