Krémes mézes szelet

2014.02.13 10:59

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk vanillincukor
  • 1 dl olaj

Tészta tetejére:

  • 50 g vaj
  • 60 g méz
  • 60 g hámozott, szeletelt mandula

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 150 g puha vaj
  • 70 g porcukor
  • 80 g méz
  • 2 tk vanillincukor

Elkészítés:

1. Az olajat keverjük el a tojásokkal és a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliáscukrot. Keverjük simára, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk el. Toljuk sütőbe és süssük 180 fokon 5 percig, amíg szépen megemelkedik. Ezalatt olvasszuk fel a vajat, keverjük el a mézzel és mandulával, majd vegyük ki a tésztát és egyenletesen osszuk el rajta a mandulás keveréket. Toljuk vissza a sütőbe és kb 10-15 perc alatt süssük készre. Ezután óvatosan vegyük ki a tepsiből és húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

2. A krémhez a pudingot főzzük meg a 4 dl tejjel és cukorral. Hagyjuk hideg helyen szobahőmérsékletűre hűlni. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és vanillincukorral, majd több adagban keverjük bele a mézet és a pudingot. Tegyük hideg helyre kicsit összedermedni.

3. A tésztát vágjuk ketté vízszintesen, és kenjük meg az alsó lapot a krémmel. Tegyük rá a felső réteg tésztát, és hagyjuk hűtőben 1-2 órára dermedni. 

Vissza