Krémes mézes szelet
2014.02.13 10:59Hozzávalók:
- 4 tojás
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 2 tk vanillincukor
- 1 dl olaj
Tészta tetejére:
- 50 g vaj
- 60 g méz
- 60 g hámozott, szeletelt mandula
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 150 g puha vaj
- 70 g porcukor
- 80 g méz
- 2 tk vanillincukor
Elkészítés:
1. Az olajat keverjük el a tojásokkal és a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliáscukrot. Keverjük simára, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk el. Toljuk sütőbe és süssük 180 fokon 5 percig, amíg szépen megemelkedik. Ezalatt olvasszuk fel a vajat, keverjük el a mézzel és mandulával, majd vegyük ki a tésztát és egyenletesen osszuk el rajta a mandulás keveréket. Toljuk vissza a sütőbe és kb 10-15 perc alatt süssük készre. Ezután óvatosan vegyük ki a tepsiből és húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
2. A krémhez a pudingot főzzük meg a 4 dl tejjel és cukorral. Hagyjuk hideg helyen szobahőmérsékletűre hűlni. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és vanillincukorral, majd több adagban keverjük bele a mézet és a pudingot. Tegyük hideg helyre kicsit összedermedni.
3. A tésztát vágjuk ketté vízszintesen, és kenjük meg az alsó lapot a krémmel. Tegyük rá a felső réteg tésztát, és hagyjuk hűtőben 1-2 órára dermedni.
———
Vissza