Kráter szelet

2014.08.13 12:29

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 5 tojás sárgája
  • 250 g cukor
  • 2 tk vanillincukor
  • 1 dl tej
  • 2 tk kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor

Krémhez:

  • 1 cs. pudingpor (ízlés szerint:csokoládé, puncs, vanília, stb.)
  • 4 dl tej
  • 100 g cukor
  • 120 g meggy

Mázhoz:

  • 2 ek. tejföl
  • 50 g cukor
  • 1 tk vanillincukor

Elkészítés:

1. A pudingot meg főzzük a tejben a cukorral, majd félretesszük hűlni.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vanillinnel, majd az olajat is hozzáöntjük. 

3. A lisztet, sütőport, kakaót is beletesszük és a tejjel együtt simára keverjük a masszát. A felvert habot több adagban forgassuk hozzá.

4. Egy kb 45 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk el a masszát, csorgassuk rá a pudingot és osszuk el rajta a meggyet. Toljuk 180 fokos sütőbe, ahol 40-45 percig süssük készre. Vegyük ki és kenjük meg a tetejét a mázzal. Toljuk vissza a sütőbe kb 3-4 percre, ezután hagyjuk kihűlni és már szeletelhetjük is. Jó étvágyat! :)

Vissza