Kráter szelet
2014.08.13 12:29Hozzávalók:
- 5 tojás fehérje
- 5 tojás sárgája
- 250 g cukor
- 2 tk vanillincukor
- 1 dl tej
- 2 tk kakaópor
- 1 dl olaj
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
Krémhez:
- 1 cs. pudingpor (ízlés szerint:csokoládé, puncs, vanília, stb.)
- 4 dl tej
- 100 g cukor
- 120 g meggy
Mázhoz:
- 2 ek. tejföl
- 50 g cukor
- 1 tk vanillincukor
Elkészítés:
1. A pudingot meg főzzük a tejben a cukorral, majd félretesszük hűlni.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vanillinnel, majd az olajat is hozzáöntjük.
3. A lisztet, sütőport, kakaót is beletesszük és a tejjel együtt simára keverjük a masszát. A felvert habot több adagban forgassuk hozzá.
4. Egy kb 45 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk el a masszát, csorgassuk rá a pudingot és osszuk el rajta a meggyet. Toljuk 180 fokos sütőbe, ahol 40-45 percig süssük készre. Vegyük ki és kenjük meg a tetejét a mázzal. Toljuk vissza a sütőbe kb 3-4 percre, ezután hagyjuk kihűlni és már szeletelhetjük is. Jó étvágyat! :)
———
Vissza