Kevert csokis süti

2014.08.24 18:52

Hozzávalók:

  • 75 g liszt
  • 150 g csokoládé
  • 100 g vaj
  • 3 tk kakaópor
  • 125 g cukor
  • 3 tojás

Tetejére:

  • 200 g krémsajt (helyettesíthető ugyanennyi zsíros tejföllel)
  • 1 tojás
  • 75 g cukor
  • 2 tk vanillincukor

Elkészítés:

1. A csokoládét olvasszuk fel a vajjal, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Öntsük egy kb. 35 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. A krémsajtot keverjük simára a tojással, cukorral, vanillinnel. Csorgassuk a csokis tésztára, majd egy kicsit kavarhatunk is rajta egy villával, de fontos hogy ne keveredjen el teljesen.

3. Toljuk 180 fokos sütőbe és süssük 35-40 percig. Miután kihűlt, szépen szeletelhető. Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény. Jó étvágyat! :)

Vissza