Kevert csokis süti
2014.08.24 18:52Hozzávalók:
- 75 g liszt
- 150 g csokoládé
- 100 g vaj
- 3 tk kakaópor
- 125 g cukor
- 3 tojás
Tetejére:
- 200 g krémsajt (helyettesíthető ugyanennyi zsíros tejföllel)
- 1 tojás
- 75 g cukor
- 2 tk vanillincukor
Elkészítés:
1. A csokoládét olvasszuk fel a vajjal, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Öntsük egy kb. 35 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. A krémsajtot keverjük simára a tojással, cukorral, vanillinnel. Csorgassuk a csokis tésztára, majd egy kicsit kavarhatunk is rajta egy villával, de fontos hogy ne keveredjen el teljesen.
3. Toljuk 180 fokos sütőbe és süssük 35-40 percig. Miután kihűlt, szépen szeletelhető. Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény. Jó étvágyat! :)
———
Vissza