Fekete erdő torta
2014.08.17 14:23Hozzávalók: (egy kb 22 cm-es tortaformához)
- 100 g liszt
- 150 g vaj
- 3 tojás
- 100 g cukor
- 2 tk sütőpor
- 2 tk kakaópor
Töltelék:
- 1/2 üveg magozott meggy és 3 dl befőttlé
- 120 g cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl habtejszín
- 200 g porcukor
- 2 tk vanillincukor
- 7 lap zselatin
Elkésztés:
1. A tészta hozzávalóit keverjük simára és simítsuk a sütőpapírral bélelt formába. Süssük 30-35 percet 175 fokon. Végezzünk tűpróbát! Ha kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.
2. A befőttlében főzzük meg a pudingport a cukorral. Keverjük bele a meggyet, majd hagyjuk kihűlni.
3. A zselatint áztassuk hidegvízbe 5 percre. Melegítsük (de ne főzzük!) amíg felolvad. A tejszínt kezdjük el felverni a cukorral, vanillinnel majd amikor már majdnem kész a hab óvatosan csorgassuk hozzá a zselatint és verjük kemény habbá.
4. A tésztát vágjuk 3 lapra. Kenjük meg az alsót a meggyes töltelék felével, majd egy adag tejszínhabbal. Tegyük rá a másik lap tésztát, erre kerül a másik fele a meggynek majd újra tejszínhab. Fedjük be a harmadik lappal. Kenjük a maradék tejszínhabot az oldalára és tetejére, majd habzsákba töltve díszítsük habrózsákkal. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen és összeérjen az íze.
———
Vissza