Fekete erdő torta

2014.08.17 14:23

Hozzávalók: (egy kb 22 cm-es tortaformához)

  • 100 g liszt
  • 150 g vaj
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk kakaópor

Töltelék:

  • 1/2 üveg magozott meggy és 3 dl befőttlé
  • 120 g cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 200 g porcukor
  • 2 tk vanillincukor
  • 7 lap zselatin

Elkésztés:

1. A tészta hozzávalóit keverjük simára és simítsuk a sütőpapírral bélelt formába. Süssük 30-35 percet 175 fokon. Végezzünk tűpróbát! Ha kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.

2. A befőttlében főzzük meg a pudingport a cukorral. Keverjük bele a meggyet, majd hagyjuk kihűlni.

3. A zselatint áztassuk hidegvízbe 5 percre. Melegítsük (de ne főzzük!) amíg felolvad. A tejszínt kezdjük el felverni a cukorral, vanillinnel majd amikor már majdnem kész a hab óvatosan csorgassuk hozzá a zselatint és verjük kemény habbá. 

4. A tésztát vágjuk 3 lapra. Kenjük meg az alsót a meggyes töltelék felével, majd egy adag tejszínhabbal. Tegyük rá a másik lap tésztát, erre kerül a másik fele a meggynek majd újra tejszínhab. Fedjük be a harmadik lappal. Kenjük a maradék tejszínhabot az oldalára és tetejére, majd habzsákba töltve díszítsük habrózsákkal. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen és összeérjen az íze.

Vissza