Csokis epres torta
2013.10.29 18:26Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 púpos evőkanál cukor
- 6 csapott evőkanál liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
- 3 dl tej
- 1 cs epres pudingpor
- 5 dkg cukor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg csokicsepp (készen kapható) vagy ugyanennyi csokoládé nagyon apróra vágva
- 10-15 dkg friss eper
Elkészítés:
- A pudingport megfőzzük 5 dkg cukorral a 3 dl tejben és félretesszük hűlni.
- A tojásokat a cukorral krémesre verjük, elektromos habverővel kb 10-15 perc. Ezalatt összekeverjük a lisztet a sütőporral és kakaóval. A tojáshabba forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük. 180 fok / kb 45 perc. Végezzünk tűpróbát.Ha megsült, pattintsuk le a tortaforma oldalát és borítsuk ki a piskótát. Talpáról húzzuk le a sütőpapírt.Kihűtjük.
- A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadagoljuk a pudingot több részletben. Így nem lesz csomós. Az epret felszeleteljük.
- A tortalapot hosszában felszeleteljük. megtöltjük krémmel, szórjuk meg a csokival és pakoljuk meg eperszeletekkel. A végén a maradék krémmel, csokoládéval és eperrel díszítsük meg, de bármivel bevonhatjuk (cukormassza, formázócsokoládé, marcipán)
———
Vissza