Csokis epres torta

2013.10.29 18:26

Hozzávalók:

  • 6 tojás 
  • 6 púpos evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Töltelék:

  • 3 dl tej
  • 1 cs epres pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg csokicsepp (készen kapható) vagy ugyanennyi csokoládé nagyon apróra vágva
  • 10-15 dkg friss eper

Elkészítés:

  1. A pudingport megfőzzük 5 dkg cukorral a 3 dl tejben és félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral krémesre verjük, elektromos habverővel kb 10-15 perc. Ezalatt összekeverjük a lisztet a sütőporral és kakaóval. A tojáshabba forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük. 180 fok / kb 45 perc. Végezzünk tűpróbát.Ha megsült, pattintsuk le a tortaforma oldalát és borítsuk ki a piskótát. Talpáról húzzuk le a sütőpapírt.Kihűtjük.
  3. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadagoljuk a pudingot több részletben. Így nem lesz csomós. Az epret felszeleteljük.
  4. A tortalapot hosszában felszeleteljük. megtöltjük krémmel, szórjuk meg a csokival és pakoljuk meg eperszeletekkel. A végén a maradék krémmel, csokoládéval és eperrel díszítsük meg, de bármivel bevonhatjuk (cukormassza, formázócsokoládé, marcipán)
Vissza