CAKEPOP
2014.01.28 19:32A CAKEPOP másnéven Sütinyalóka nem más mint piskóta morzsa és ízlés szerint válaszott krém keveréke. Ha megfelelő az arány, könnyen formázható belőle bármilyen forma. Szív, csillag, virág, fenyő, nyúl, de a hagyományos gömb is tökéletes. Szerintem kedves ajándék születésnapra, névnapra, évfordulóra, valentin napra, de bármilyen alkalomra tökéletes. Egyedi és kreatív, apszolút siker :)
Hozzávalók:
- Csokoládés:
- 220 g piskótamorzsa (lehet kakaós tészta is)
- 100 g olvasztott vaj
- 20 g keserű kakaópor
- 100 g porcukor
- 50 g olvasztott csokoládé
- + kb 14 hurkapálca, amit vágjunk 12-14 cm-re
Máz:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g vaj
Díszítés:
- ízlés szerint cukormáz és színes szórócukor de díszíthetjük marcipánvirágokkal is
Elkészítés:
1. A piskótamorzsát, olvasztott vajat, porcukrot, kakaót és csokoládét keverjük össze egy tálban, jól gyúrjuk össze és tegyük hideg helyre legalább fél órára.
2. Ha lehűlt és összeállt a vajtól, formázzuk kedvünkre. ( használhatunk kiszúrókat vagy csak gömböket kézzel)
3. Olvasszuk meg a mázhoz a csokoládét a vajjal, majd mártsuk meg a hurkapálcikák végét benne és húzzuk rá óvatosan a kész sütiformákat, majd tegyük őket tálcára és hagyjuk hideg helyen kicsit dermedni (kb 15 perc) majd ezután csorgassuk le a megmaradt csokoládéval és egy hungarocelbe szúrva, állítva hagyjuk rádermedni a csokoládét. Így szép és sima marad a csokoládé felülete.
4. Hagyjuk megdermedni őket, ezután kedvünkre díszíthetjük. Fehércsokoládéval is bevonhatjuk ha épp ahhoz van kedvünk. :)
———
Vissza